358425777_797812685400360_5888691446697306003_n (1).jpg

Hiphop/Urban/Straat Dans Workshop
Volgeboekt
Doelgroep
Voortgezet Onderwijs ISK Leerjaar 1, 2, 3, 4 Voortgezet Onderwijs Vmbo BBL/KBL Leerjaar 1, 2, 3, 4 Voortgezet Onderwijs Vmbo TL/Mavo Leerjaar 1, 2, 3, 4 Voortgezet Onderwijs Havo Leerjaar 1, 2, 3, 4 Voortgezet Onderwijs Vwo Leerjaar 1, 2, 3, 4 Voortgezet Onderwijs MBO Leerjaar 1, 2, 3, 4
Workshop op school - gymzaal
Workshop 01-09-2024 t/m 31-07-2025
60 minuten Workshop
Leerdoelen
Dans ervaren door te kijken, erover te praten en zelf het lichaam expressief en muzikaal in te zetten (doen) Creatief denken en handelen Oefenen en doorzetten leidt tot zelfvertrouwen. Samenwerken en sociale en culturele vaardigheden
Contactpersoon bij KCR

Workshops

Workshops voor publiek die graag leuke dans moves willen leren. Dit kan van jong tot oud en in verschillende dansstijlen, van Hiphop tot House en Dancehall tot Afro. Goed voor de creativiteit.

Even kort, wie wij zijn:

International Dance League is hét vernieuwende dansfestival dat de hiphop- en straatdans wereld in Rotterdam verenigt en waar top danstalent zich aan het brede publiek presenteert. Door gerenommeerde professionals werd International Dance League "the next level" genoemd in dans; “een uniek plan dat de Nederlandse communities bij elkaar brengt” en zelfs “het beste concept dat de afgelopen 10 jaar in de Nederlandse hiphopdans wereld is opgekomen”.

Leerdoelen:

• Openstellen voor dans uit verschillende tijden, stijlen en culturen binnen de context van een betekenisvol onderwerp, in binnen- en buitenschoolse situaties (bijv. Hiphop, Afro, Breakdance, Popping, oude dansspelletjes, dansprogramma's op tv of YouTube)
  • Kennismaken met verschillende soorten 'live' dans. Danser in de klas (scholentour IDL) en dansvoorstelling in het theater (theatertour IDL)
  • Spelenderwijs ontdekken van de danselementen ruimte, tijd en kracht:
  • Ruimte (bijv. dansen op de plaats en in de ruimte, laag bij de grond en in het middengebied)
  • Tijd (bijv. snel, langzaam, kort, lang, begin, eind, stop)
  • Kracht (bijv. bewegen met spanning of ontspanning, zwaar of licht bewegen)
  • Reageren in dans op de stemming van verschillende soorten muziek en snelle en langzame tempowisselingen in muziek
  • Uitvoeren van een reeks eenvoudige bewegingen/danspassen en daarbij rekening houden met sfeer en frasering van muziek
  • Bespreken van eigen dans en dat van groepsgenoten na een danspresentatie (Wat heb je gedanst? Hoe heb je dat gedaan?)
  • Waardering tonen voor de dansuitingen van anderen
  • Omgaan met feedback en de ontvangen suggesties verwerken in de eigen danspresentatie

Welkom op onze website!