ets-je-eigen-verhaal.png

Ets je eigen verhaal ISK

Wie ben jij? Wat past bij jou? familieverhalen, identiteit, inclusiviteit
Volgeboekt
Voortgezet Onderwijs ISK Leerjaar 1, 2, 3, 4
Workshop op locatie PUNT 5
Workshop 31-10-2023 t/m 28-06-2024
120 minuten Workshop
Leerdoelen
- Een positieve ervaring opdoen met beeldende vorming / kunst - Leren in een atelier - Reflecteren op elkaar, ervaren dat iedereen heel ander werk maakt en dat dit allemaal mooi kan zijn. - Expressie, creativiteit en werken aan zelfvertrouwen
Contactpersoon bij KCR

Deze workshop is speciaal bedoeld voor ISK klassen of taalklassen.

We nemen de leerlingen mee in de wereld van de grafische technieken ons atelier is een ware drukkerij De leerlingen gaan lekker aan de slag met deze prachtige ambachtelijke techniek. De leerlingen gaan hun etsplaatjes van zink zelf bewerken met vijlen etsnaalden en zuur uiteindelijk maken ze een afdruk op papier met onze etspers.

Het thema is  reizen, reisverhalen en familieverhalen. Onderliggende thema's zijn : Wat maakt jou nu jou? identiteit. We dagen de leerlingen uit om na te denken over wat ze zouden meenemen op een lange reis / emigratie . Er is ruimte voor reflectie op familieverhalen.

de leerloingen krijgen vooraf een powerpoint met daarbij technische instructie voor het maken van hun eigen ets. Ook laten we inspirerende voorbeelden zien van kunstenaars die veel etsen maken, zoals Piranesi, Rembrandt en Picasso.

De locatie van het atelier, direct aan de Schie met uitzicht op voorbijtrekkende schepen, zorgt voor voldoende inspiratie. De leerlingen maken ook hun eigen ontwerp en worden daarbij begeleid door de kunstenaars van PUNT 5.

Welkom op onze website!